Ortopéd Cipőkészítők Szövetsége

 

 

Az OPRA társszövetség levele OCSZ tagoknak - ISPO belépési lehetőség

Kedves kollégák, tisztelt OCSZ tagok,

Közeledik az év vége, ezért lezárva ezt az évet pár dologról szeretnélek benneteket tájékoztatni.

Szövetségeink az egyedi gyártók érdekképviseletei ( OMI, OSZ és mi az OPRA) továbbra is stratégiai együttműködésben együtt dolgoznak azon, hogy a GYSE termékek és ezek kiszolgálása a jövőben nyereségesebben és megérdemelt módon legyenek finanszírozva és támogatva. jelenlegi áremelési beadásunkat december hónapban befogadta a NEAK és elindultak az ezzel kapcsolatos egyeztetések, a következő lépés januárban várható a NEAK és az EMMI illetékes vezetőivel.

Sajnálatos módon, mint bizonyára ti is értesültetek róla, hogy az ortopédiai szakmák hazai képzése leállt és bizonytalanná vált a képzés jövője.

Mi magunk szakemberek, cégvezetők és egyben érdekképviseleti vezetők is úgy gondoljuk, hogy szakmáinkat fent kell tartani, nem csak magunknak, hanem a hazai betegek ellátása érdekében is.

A hazai oktatási és tudományos szervezet az ISPO Hungary és ennek elnöksége is elkötelezett abban, hogy segítse a hazai szakembereket kreditpontszerző képzésekkel, továbbképzésekkel, tanfolyamokkal is. A hazai gyártó cégek közül ( pl. Otto Bock Hungária Kft. Ossur, Blatchford) néhányan már felajánlották, hogy külföldi partnereik bevonásával szakirányú oktatásokat, tanfolyamokat, workshopokat szerveznek a jövő év során. Szeretnénk ezúttal felajánlani minden kollégának a lehetőséget, hogy az ISPO Hungary által szervezett kreditpontszerző képzéseken való részvétel esetén, amennyiben belép és csatlakozik a független, tudományos hazai szervezethez, akkor kedvezményesen vehessen részt ezekben a képzésekben.

Egyúttal szeretnénk felmérni az igényeiteket is, hogy milyen jellegű, milyen szakmai témakört érintő tanfolyam lenne hasznos számotokra, kérem, hogy azt írásban tegyétek meg felém.

Mellékeltük az ISPO jelentkezési lapot, ezt kérném kitölteni és számomra visszaküldeni szíveskedjetek.

Az éves tagdíj összege 2022-ben ortopédiai műszerészek, kötszerészek és cipészek számára 18.000 Ft.

 

Amennyiben szeretnétek belépni akkor azt 2021 december 31-ig tehetitek meg, az alábbi számlaszámon, csak írjátok rá a tag nevét, a számlát pedig Nagy Márti pénztárosunk a kéréseteknek megfelelően kiállítja (lehet cégre is kérni).

Az összeget kérjük a Magyar Protetikai és Ortetikai Társaság (1121 Bp. Szanatórium u. 19.) számlájára átutalni: Erste Bank 11600006-00000000-37396679

A hazai és nemzetközi ISPO tagság, egyéb előnyökkel is jár:

•             ingyenes előfizetés a protetika-ortetika területén az egyik vezető nemzetközi tudományos publikációkat tartalmazó angol nyelvű folyóiratra,

              a Prosthetics and Orthotics International (POI)-ra;

•             kedvezményes regisztrációs díjak az ISPO különböző eseményein;  

•             az ISPO kéthavi eUpdates hírlevelei, ingyenes hozzáférés kizárólag ISPO tagoknak fenntartott online szolgáltatásokhoz;  

•             tagsági igazolás, mely kifejezi a tagok elkötelezettségét a globális szakmai tapasztalatcsere iránt, és részvételét a világ vezető protetikai-ortetikai hálózatában.

Ezúton kívánok mindenkinek Békés Karácsonyt és Boldog Új Évet!

Karácsony

Üdvözlettel,

Ágoston Lajos

OPRA elnök


OPRA Ortetika, Protetika, Rehabilitáció Szövetség.
Mobil: +36 20 973 9370
E-Mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.